Elk kind heeft recht op plezier in bewegen!

Gooi JIJ de bal door?! is het sportstimuleringsprogramma om alle kinderen in Nederland het plezier van bewegen te laten ervaren. De professioneel ontwikkelde clinics en lessen worden aangeboden op schoolpleinen, grasveldjes, gymzalen, etc. Uiteraard begeleid door professionals.

Elke gemeente heeft andere doelen en speerpunten! Gooi JIJ de bal door?! is creatief en flexibel. Wij denken graag mee, dus waar wacht je nog op? Maak hier je afspraak!

Ruim 40 gemeentes gingen je voor... Doe ook mee!

Losse clinics of structureel aanbod? We kijken graag samen naar de mogelijkheden!

Gooi JIJ de bal door?! zijn professionele clinics en lessen voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Via scholen, gemeentes en andere organisaties maken deze kinderen op een hele leuke manier kennis met sport & bewegen. Plezier, teamspirit & succesbeleving vormen de kern.

Opbouw van de drie clinics

Bij de opbouw van de clinics wordt rekening gehouden met de kerndoelen van de gemeente. Elke clinic streeft een doel na en bevat daarom een specifiek thema:

  • Les 1 Wat kan ik? Leer wat jouw kracht is en bouw aan je zelfvertrouwen.

  • Les 2 Wat kunnen we samen? Leer wat jouw teamrol kan zijn en werk samen voor het beste resultaat.

  • Les 3 Wij zijn één team! Samen strijden met een doel, dat maakt een team.

Meer over de toegepaste methode voor de opbouw van de clinics lees je hieronder bij 'Meer dan bewegen'.

Structureel aanbod op maat

Structureel aanbod gedurende het jaar is ook mogelijk. De vorm en frequentie bespreken we graag. Laat een bericht achter via de contactbutton hieronder. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Laat je inspireren!

Welke vorm past bij jouw gemeente? Check ook ons aanbod!

Laten we een afspraak maken!

Gooi JIJ de bal door?! haalt het beste bij kinderen naar boven. We laten ze op een positieve manier in aanraking komen met sport & bewegen. Daarmee streven we ernaar het fundament te creëren voor sporten & bewegen in de toekomst. We kennen allemaal het spreekwoord 'Jong geleerd is oud gedaan!'

Wat halen de kinderen uit onze clinics?

1)     Plezier in bewegen: ‘Sporten is een feestje!’. We streven ernaar dat alle kinderen dat mogen ervaren.

2)     Verbinding: ‘Samen sta je sterk’. De bal is de verbinder, de goal is het doel… Jij en je team zijn de drijvende kracht.

3)     Zelfvertrouwen: ‘Goal!’ Samen successen vieren met steeds een ander in de hoofdrol. Wie gaat daar niet van ‘vliegen’?

4)     Succesbeleving: ‘Alsjeblieft, dit diploma heb je verdiend!’. Wie maakt dat niet trots?

Wacht niet langer en neem vrijblijvend contact op! Laten we samen creatieve manieren bedenken om de kinderen in jouw gemeente in beweging te krijgen. Ieder kind heeft hier tenslotte recht op!

Gooi JIJ de bal door?! is meer dan bewegen

De kwaliteit van Gooi JIJ de bal door?! bevindt zich in de kern: professionele opbouw van de clinics & lessen op basis van dé vijf belangrijke bewegingsvormen.

Het aanbod bestaat uit clinics of een lessenreeks die begeleid worden door getrainde professionals. Ze zijn opgebouwd uit de vijf motorische bewegingsvaardigheden: Kracht, Coördinatie, Uithoudingsvermogen, Lenigheid en Snelheid. Uiteraard wordt er rekening gehouden met de specifieke omstandigheden en (pedagogische) doelstellingen die een gemeente, scholen of organisaties eraan willen koppelen. Plezier, teamspirit & samen successen beleven vormen de kern van de clinics en lessen. Daardoor gaan thema's als omgevingsbewustzijn en sociaal-psychologische ontwikkeling hand in hand met veelzijdig bewegen.

bondhandbal-logo-vossen-balk.png